Waarom trouwen net zo eng is als solliciteren

Het is bijna zover… de mooiste dag van mijn leven komt eraan. Je raad het al: ik ga trouwen. Vlinders, zenuwen en beelden van hoe ik me de dag voorstel, verdringen zich in mijn hoofd en hart. Het is natuurlijk heerlijk: ik ga trouwen met de man waar ik van houd en daarbij zal iedereen die ons lief is aanwezig zijn.
Maar zo’n huwelijk voelt op veel punten ook een beetje hetzelfde als solliciteren.

Voorbereidingen

Bijvoorbeeld de voorbereiding: alles is goed en tot in de puntjes voorbereid, maar heb ik echt wel overal aan gedacht? Wat kan er misgaan of wat gebeurt er die dag wat ik niet tevoren had bedacht en hoe reageer ik daarop?

Genieten

Bekend hè? Niet alleen misschien van je eigen huwelijksdag, maar ook voor de sollicitaties die je al achter de rug hebt. Niet alleen de onprettige spanning, maar ook prettige spanning die erbij komt kijken. Want net als van je bruiloft, kan je ook genieten van een sollicitatie. En net als bij een sollicitatie is die stap in het huwelijksbootje toch best behoorlijk spannend vind ik. Meer overeenkomsten? Ik mag het beste en mooiste van mezelf laten zien! Maar ook: het draait ook echt helemaal om mij, men is benieuwd naar mij en wil mij zien en horen.

Bewuste keuzes

Net zoals ik voor mijn huwelijk bewust en zorgvuldig mijn gasten heb gekozen, draait het bij een sollicitatie ook om bewuste keuzes. Je inleven in de sfeer van de dag van je leven of het bedrijf waar je graag wilt werken is helemaal niet zo verschillend als je zou denken. Voor mijn huwelijk heb ik samen met mijn liefste rondgekeken op locaties, want het moest perfect zijn, tot de bruidssuite aan toe. Op de perfecte locatie was die niet helemaal wat we zochten, dus kozen we voor een andere optie.

Solliciteren

En als je solliciteert, doe je feitelijk hetzelfde: je kiest het bedrijf niet alleen om de functie, maar ook om de sfeer en de omstandigheden en als die niet helemaal zijn wat jij in je hoofd hebt, kijk je samen met je potentiële werkgever naar mogelijkheden om het takenpakket of de arbeidsvoorwaarden kunnen worden aangepast en zo niet, dan is dit misschien niet jouw bedrijf.

Blijf jezelf

Maar als je dan eenmaal gevonden hebt wat je zocht, zoals ik mijn droomman en perfecte huwelijksdag, dan kan je er helemaal voor gaan. Genieten van wat deze eerste stap in een nieuw hoofdstuk gaat brengen, op jouw eigen manier. Alle mitsen en maren kunnen overboord en je kunt het gewoon gaat doen. En de toekomst? Die ontwikkelt zich niet toevallig, maar wordt op zijn best als jij blijft wie je bent en gewoon de stap durft te zetten.

Tips?

En nu? Nu ga ik mij voor een aantal dagen helemaal overgeven aan de liefde, het geluk en het vieren daarvan. Mijn jurk eindelijk een hele dag dragen, nog meer stralen dankzij de kapster en de schoonheidsspecialiste, nagels mooi en met mijn geliefden alvast genieten van de voorpret. Hopen op het mooiste weer dat mogelijk is. Allemaal zaken die niets met werk te maken hebben, maar die voor mij nu even mijn wereld vormen. Want hoe belangrijk het ook is om je fijn te voelen in je werk, dit is waar het om draait: deze man, deze liefde, onze kinderen, familie en vrienden.

Mocht je nog tips voor me hebben (waar laat ik de tissues, hoe voorkom ik zere voeten?), of willen vertellen hoe jouw mooiste dag was, of dat nou werkgerelateerd was of privé, ik hoor het heel graag. Ik kom hier sowieso nog even op terug. Want na deze blog wil ik je ook laten zien hoe het was!

Lieve groet, Judith

2 reacties

 1. Willemien op 7 september 2017 om 18:09

  Ha Judith!

  Wat een prachtige metafoor! Sterk zijn in het je kwetsbaar opstellen! Nog 1 nachtje en dan…

  Lieve groet,Willemien

 2. Amanda Nieuwenhuis op 7 september 2017 om 20:49

  Lieve Judith en Gerben,

  Ik wens jullie een hele mooie dag morgen en heel veel liefde, geluk en gezondheid voor in de toekomst. Natuurlijk met jullie mooie kinderen.

  Liefs en dikke kus Amanda

Laat een reactie achter

Beter Gevonden Worden

Judith den Dunnen
E-mailadres: info@betergevondenworden.nl
Telefoon: 06-23650487
KvK 57565287
btw-id NL001902293B33

© 2017 - 2023 Beter gevonden worden
Algemene Voorwaarden
Privacy & cookies