Voor wie is LinkedIn eigenlijk bedoeld?

Laatst sprak ik Ingrid tijdens een netwerkbijeenkomst en natuurlijk kom je dan uit op welke dienst of product je aanbiedt. We raakten aan de praat en zij vertelde me enthousiast over haar werk als administratief medewerkster. Toen ik vertelde over mijn werk als LinkedIn-trainer reageerde ze direct: “Oh, daar doe ik niks mee! Ik heb geen andere baan nodig!”

LinkedIn is een geweldig medium om je netwerk uit te breiden

Misschien ben je nu niet op zoek naar een nieuwe baan. Maar hoe vaak heb ik al mensen gesproken die het niet zagen aankomen en van de een op de andere dag op straat stonden zonder werk én zonder netwerk.

Hou altijd je netwerk bij en je profiel op orde

Met een verzorgd en goed vindbaar profiel én een netwerk met meer dan 500 connecties maak je een grote kans dat je gevonden wordt door werkgevers en recruiters.

LinkedIn is al lang het stadium van databank met CV’s voorbij

LinkedIn wordt steeds meer gebruikt door ondernemers en salesprofessionals als marketingtool. Met je persoonlijk profiel zet je een mooi visitekaartje neer voor je contacten en je prospects. Met je bedrijfspagina laat je zien waar jouw bedrijf voor staat.

Gevonden worden door opdrachtgevers / prospects

Wanneer je de zoekwoorden waarop jouw opdrachtgevers of prospect je zoeken, goed verwerkt zijn in je profielen, zul je beter gevonden worden door je doelgroep. Dit kan resulteren in een like op je bericht of een bezoek aan je profiel. Hiermee kun je een eerste aanzet geven tot het opbouwen van een online relatie die hopelijk omgezet wordt in een persoonlijke afspraak en een aankoop.

Gratis checklist / LinkedIn trainingen

Wil je zelf aan de slag met je LinkedIn profielen? Dan kun je hier je gratis checklist downloaden: https://betergevondenworden.nl/gratis-linkedin-checklist/

Volg je liever een praktische training waarbij je met een compleet profiel naar huis gaat? Kijk hier voor de mogelijkheden: https://betergevondenworden.nl/linkedin-trainingen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.