Online solliciteren

Werkzoekend? “Zorg dat je nieuwe baan jou kan vinden!”

Als je je (weer) gaat begeven op de banenmarkt, merk je hoezeer de wereld op dat punt is veranderd. Was het voorheen voldoende om vacatures te zoeken en daarop te reageren, dat is het vandaag de dag niet meer.

Banen zijn overal: soms nog in de krant, maar vooral op het internet. Op banensites en bij bemiddelingsbureaus en ze zijn er volop. Maar… de meeste banen belanden helemaal niet op die plekken!

Voor een vacature op een vacaturesite of in de krant belandt, heeft die al een hele reis achter de rug. Bedrijven kijken intern, in het eigen netwerk, plaatsen de vacature op hun website en als dat allemaal niet werkt, dan pas vind jij hem op de vacaturesite.

Maar liefst 70% van de banen wordt via netwerken op deze manier ingevuld. En wie een baan zoekt, moet daar dus mee aan de slag. Want eigenlijk moet jouw baan jouw vinden en dat kan alleen als jij gevonden kan worden! Netwerken en profileren op LinkedIn.

Maar waar begin je dan?
Ik help je bij het online profileren en zo sneller een baan te vinden via mijn online training Succesvol Online Solliciteren via LinkedIn.

Beter gevonden worden - online solliciteren met LinkedIn

Deze training bevat 5 modules, die je in je eigen tempo kunt doorlopen:

  • Hoe schrijf je een zakelijk CV
  • Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief
  • Uitgebreide korte filmpjes over alle onderdelen van je LinkedIn-profiel
  • Online en persoonlijk netwerken
  • Solliciteren en gesprek voorbereiden

Iedere module bevat per onderwerp en kort instructiefilmpje en een opdracht met eventueel een werkblad wat je kunt downloaden.

Via deze link vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de online-training.

Wil je liever persoonlijk geholpen worden? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. We kijken wat bij jou past en ik leer je effectiever solliciteren, beter netwerken en het beste te halen uit de mogelijkheden van het internet. Samen kijken we naar jouw kwaliteiten en hoe we die passend kunnen maken bij de beschikbare vacatures.

Want als een werkgever jou vindt, ben jij de solliciterende massa voor!

Print Friendly, PDF & Email