LinkedIn of Instagram?

Met stip op nr 1 de vraag: Wat is het verschil tussen LinkedIn en Instagram? En het antwoord is simpel of toch niet?

Het vooroordeel van een LinkedIn expert

Laat ik beginnen met het vooroordeel van een LinkedIn expert: Op instagram zie je veel onzin voorbij komen. Vragen in de stories die echt niet interessant zijn. En ik heb geen zin om heel mijn hebben en houwen aan de grote klok te hangen. Dus wat moet ik er?

Het vooroordeel van een Instagram aholic

Daarnaast een vooroordeel van een instagram aholic: LinkedIn is super zakelijk, het is saai en alleen maar om te laten zien wat je kunt en waar je goed in bent. Ik wil mezelf zijn en me niet aan hoeven passen. Dus wat moet ik er?

Allebei hun meningen zijn door hun eigen bril gevormd. En er zal een kern van waarheid in zitten. Maar wie beslist er wat waarheid is?

LinkedIn is zakelijker

Op linkedIn is het inderdaad wat zakelijker. Projecten, trainingen, bijeenkomsten, ideeën en plannen worden daar gedeeld. En daardoor een super goede plek om connecties te maken, samenwerkingen te beginnen, klanten te vinden en personeel of juist een werkgever. Maar ook in deze ‘zakelijke’ wereld hebben we altijd te maken met mensen. En mensen doen zaken met mensen. En daarom zien we steeds meer privé gerelateerde verhalen.

Instagram is persoonlijker

Op instagram zien we meer persoonlijke dingen. Kwetsbare verhalen, leuke anekdotes, gekke bekken of ontroerende stories. En daardoor kan er een hoge gunfactor ontstaan. Echte verbinding. Leuke privé gesprekken. En ook ondernemers zijn gewoon mensen maar willen wel in zee gaan met een expert die verstand heeft van zaken. Niet alleen met iemand die ook net als jij van bloemetjesbehang houdt. Dus zorg dat je ook op instagram laat zien wat je kunt.

Slimme conclusie

Je zit natuurlijk op een ontzettende slimme conclusie te wachten. Helaas, die is er niet: Ga gewoon doen. En doe het zoals jij denkt dat je het moet doen. Goed of fout bestaat niet. Ervaar wat bij jou past en voor jou werkt.

Uiteraard ken ik nog wel een LinkedIn expert die jou op dat platform heel goed wegwijs kan maken. Voor het geval je nu nog niet weet wat het verschil is tussen LinkedIn en instagram :).. Kijk hier voor een passende training.

Laat een reactie achter

Beter Gevonden Worden

Judith den Dunnen
E-mailadres: info@betergevondenworden.nl
Telefoon: 06-23650487
KvK 57565287
btw-id NL001902293B33

© 2017 - 2024 Beter gevonden worden
Algemene Voorwaarden
Privacy & cookies