LinkedIn nieuwsbrief in 7 stappen

Hoe maak je de LinkedIn nieuwsbrief in 7 stappen?

De LinkedIn nieuwsbrief is een nieuw onderdeel van LinkedIn.

Misschien ben je bekend met het schrijven van artikelen op LinkedIn. Dit is een mogelijkheid om langere berichten, blogs, te schrijven op LinkedIn.

Sinds kort kun je ook een eigen nieuwsbrief sturen naar jouw connecties.

De eerste nieuwsbrief die je aanmaakt wordt naar ál jouw connecties verstuurd met het verzoek of ze jouw nieuwsbrief willen gaan volgen.

Hoe maak je nu een nieuwsbrief op LinkedIn?

Hieronder volgen de stappen die je nodig hebt om op LinkedIn een nieuwsbrief te maken.

1) Zet de creatormodus aan op je persoonlijke profiel

Door het activeren van de creatormodus krijg je o.a. toegang tot het schrijven van de nieuwsbrief. Dit kan even duren voordat LinkedIn jou toestemming geeft.

2) Schrijf een artikel

Ga via home, je tijdlijn, naar de bovenkant van de pagina en klik daar op “artikel schrijven”. Hiermee kom je in de omgeving van LinkedIn waar je artikelen (blogs) kunt schrijven, maar ook kunt kiezen voor het aanmaken van een nieuwsbrief.

3) Kies je persoonlijke profiel

Vanuit je persoonlijke profiel schrijf je de nieuwsbrief, deze kies je in deze stap.

4) Kies voor nieuwsbrief maken

Kies een goede titel en beschrijving van je nieuwsbrief. Geef aan hoe vaak je de nieuwsbrief gaat publiceren. Plaats je afbeelding of logo in de nieuwsbrief. En klik op gereed.

5) Maak de inhoud van je nieuwsbrief

Kies voor een kopregel van deze nieuwsbrief, plaats een mooie foto die te maken heeft met deze nieuwsbrief. En schrijf de inhoud van je nieuwsbrief. Denk aan voldoende tussenkopjes, witregels, hashtags en natuurlijk een CTA (call to action). Plaatjes en foto’s doen het ook altijd goed om de aandacht van de lezer te trekken.

6) Tussentijds opslaan van de nieuwsbrief

Tijdens het schrijven van de nieuwsbrief, slaat LinkedIn deze automatisch op onder Publicatiemenu, mijn concepten. Hier kun je de nieuwsbrief bewaren of nog aanpassen voordat je m publiceert.

7) Publiceren van de nieuwsbrief

De eerste keer nodigt LinkedIn automatisch al jouw persoonlijke connecties uit voor de nieuwsbrief. Via “mijn netwerk”, “nieuwsbrieven” ga je naar je eigen nieuwsbrief. Hier kun je zien wie abonnee van jouw nieuwsbrief zijn op dit moment.

Veel plezier met je nieuwsbrief!

Wil je nog meer van deze tips? Volg dan een van de LinkedIn-trainingen.

Laat een reactie achter

Beter Gevonden Worden

Judith den Dunnen
E-mailadres: info@betergevondenworden.nl
Telefoon: 06-23650487
KvK 57565287
btw-id NL001902293B33

© 2017 - 2024 Beter gevonden worden
Algemene Voorwaarden
Privacy & cookies