Iets met papegaaien op je schouder en aanbevelingen vragen

Een tijdje geleden gaf ik een LinkedIn-training aan salesprofessionals van een grote speler in de logistieke markt. Op een bepaald moment in de training hebben we het over het vragen van aanbevelingen aan je opdrachtgevers. Je kunt zelf zo vaak zeggen hoe goed je bent, maar wanneer iemand anders over je zegt dat een project goed verlopen is, of een probleem prettig opgelost is.. Hoe veel krachtiger is dat? Iets met papegaaien op je schouder en aanbevelingen vragen.

Daar kwamen de papegaaien aangevlogen

De papegaaien kwamen om de hoek kijken en gingen bij verschillende deelnemers op de schouder zitten. Papegaaien? Ja, soms eentje en bij sommigen een hele volière!

“F*uck die onzekerheid”

Kort voor deze training was ik bij een theatercollege van Vréneli Stadelmaier geweest, getiteld “F*ck die onzekerheid”. Zij sprak over onze onzekerheid (en niet alleen bij vrouwen) om ons zelf te laten zien, om zichtbaar te zijn. Zij had het over deze papegaaien die op je schouder zitten en tegen je zeggen: “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, “je hoeft niet zo over jezelf op te scheppen”, “kun je daarmee je geld verdienen”, “ik ga toch niet mijn successen vieren op LinkedIn”… en zo kan ik nog even doorgaan.

Allemaal stemmetjes die ons tegenhouden om iets goed over ons zelf te (laten) zeggen.

Het effect van aanbevelingen vragen

Zo jammer, want mijn aanbevelingen hebben mij aan een nieuwe offerte-aanvraag geholpen. “Judith” zei deze contactpersoon, “ik ken je niet, maar ik heb je aanbevelingen op je LinkedIn-profiel bekeken en ik wil je uitnodigen voor een gesprek over een mogelijke samenwerking”.

Dus jaag ze weg die papegaaien en laat zien wat je waard bent! Vraag om die aanbevelingen en maak jezelf zichtbaar!

Van welke papegaaien heb jij last? Ik ben nieuwsgierig naar je reactie.

———————————————————————————————————

Wil je weten hoe je je LinkedIn-profiel optimaal zichtbaar maakt? Dan kun je hier je gratis checklist downloaden: https://betergevondenworden.nl/gratis-linkedin-checklist/

Volg je liever een praktische training waarbij je met een compleet profiel naar huis gaat? Kijk hier voor de mogelijkheden: https://betergevondenworden.nl/linkedin-trainingen/

Laat een reactie achter

Beter Gevonden Worden

Judith den Dunnen
E-mailadres: info@betergevondenworden.nl
Telefoon: 06-23650487
KvK 57565287
btw-id NL001902293B33

© 2017 - 2024 Beter gevonden worden
Algemene Voorwaarden
Privacy & cookies